Ας μιλήσουμε για το κόστος επίπλων κουζίνας. Σε γενικές γραμμές όταν λέμε ιταλικό έπιπλο κουζίνας εννοούμε και κάτι ακριβότερο;

Δεν είναι απαραίτητο. Πολλές φορές ένα ελληνικό έπιπλο μπορεί να είναι δύο φορές πιο ακριβό από ένα ιταλικό έπιπλο κουζίνας. Και αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα κατασκευής. Πάντα θα πρέπει να συγκρίνουμε το ίδιο προϊόν. Θα πρέπει να συγκρίνουμε ένα προϊόν το οποίο έχει ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές τα υλικά του. Να έχει ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές. Να έχει τους μηχανισμούς του. Και ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές στο συνολικό στήσιμο των επίπλων κουζίνας.  Εάν ένα ελληνικό έπιπλο κουζίνας προσπαθήσει να μπει στο χώρο των υψηλών εταιρειών τότε σαφώς θα είναι πιο οικονομικό. Όμως θα πρέπει να τηρήσει τις ειδικές προδιαγραφές επίπλων κουζίνας. Τις οποίες τηρούν και οι εταιρείες στις οποίες ανταγωνίζεται. Μόνο τότε μπορούμε να κάνουμε σύγκριση. 

Ιταλικά έπιπλα κουζίνας

Η γενικότητα ελληνικό ιταλικό ισπανικό γερμανικό ή ακόμα και κινέζικο έπιπλο κουζίνας αποτελεί μία γενικότητα. Την οποία θεωρούμε ότι δεν είναι σωστή.  Υπό αυτό το πρίσμα δεν έχει νόημα να μιλάμε για Ιταλικά έπιπλα κουζίνας. Ούτε για Γερμανικά έπιπλα κουζίνας. Ούτε γενικά έπιπλα κουζίνας από κάποια συγκεκριμένη χώρα. Θα πρέπει πάντα να συγκρίνουμε ακριβώς το ίδιο προϊόν.  Άρα το συμπέρασμα στη μέχρι τώρα κουβέντα είναι ότι ιταλικό έπιπλο όπως το φαντάζεται ο κόσμος στην καθομιλουμένη είναι ένα έπιπλο υψηλών προδιαγραφών. Αυτή η άποψη θα μπορούσε να είναι και σωστή.  Όμως όταν μιλάμε για ιταλικό έπιπλο κουζίνας αυτό που φαντάζεται ο κόσμος στην πράξη είναι ένα έπιπλο το οποίο έχει design.

Ιταλικά έπιπλα κουζίνας

Ιταλικά έπιπλα κουζίνας

Έπιπλα κουζίνας

Αυτή είναι η αίσθηση που λαμβάνουμε από τους πελάτες που έρχονται στο κατάστημα για να αγοράσουν έπιπλα κουζίνας.  Όταν ζητούν ιταλικά έπιπλα τότε αναζητούν έπιπλα με design.  Βέβαια όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα βίντεο αυτό δεν ισχύει. Design έχει κάθε εργοστάσιο το οποίο ψάχνει καινοτόμες ιδέες,  καινοτόμους μηχανισμούς Και καινοτόμες λύσεις στησίματος του χώρου. Άρα είναι μία γενικότητα η οποία δεν πρέπει να απαντηθεί κατά αυτό τον τρόπο. Θα πρέπει πάντα να κοιτάμε το εργοστάσιο τις προδιαγραφές τους μηχανισμούς και τη φιλοσοφία σχεδίασης επίπλων κουζίνας. 

Έπιπλα κουζίνας

Έπιπλα κουζίνας

Σχεδίαση επίπλων κουζίνας

Εκτός από τον όρο design που μας είπατε ακούμε συχνά και τον όρο εργονομία και Λειτουργικότητα.  Τι ακριβώς είναι αυτό; Αυτές είναι κάποιες έννοιες τις οποίες ενδεχομένως οι καταναλωτές να μην τις καταλαβαίνουν όμως τις χρησιμοποιούν συνέχεια.

Η έννοια της λειτουργικότητας και της εργονομίας δεν έχει να κάνει με το εργοστάσιο κατασκευής επίπλων κουζίνας.  η εργονομία έχει να κάνει με το σχεδιασμό. Άρα εκεί δεν έχουμε να κάνουμε με την εργονομία ή την κατασκευή του εργοστασίου, Αλλά με την αντίληψη του σχεδιαστή και με τη μεταφορά του σχεδιασμού του επίπλου κουζίνας στο χώρο. Εργονομία θεωρούμε όταν μία κουζίνα λειτουργεί άψογα. 

Λειτουργικότητα επίπλων κουζίνας

Για να επιτύχουμε την λειτουργικότητα σε μία κουζίνα θα πρέπει να την κατασκευάσουμε για το ύψος του συγκεκριμένου χρήστη. Πρέπει να φτιαχτεί για τον όγκο του χώρου. Πρέπει να φτιαχτεί για τη φιλοσοφία και τον προσδιορισμό του design του πελάτη. Υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι οι οποίες δυστυχώς ή ευτυχώς σε πολλές περιπτώσεις δεν λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή των επίπλων κουζίνας από τον πελάτη. Κατά συνέπεια δεν λαμβάνονται υπόψη από το σχεδιαστή την ώρα που θα πάει να δημιουργήσει τα σχέδια για τα έπιπλα κουζίνας.

Αυτή είναι η σημαντική αισθητή διαφορά όταν μιλάμε για αρχιτεκτονική μελέτη χώρου Ή στήνουμε έπιπλα κουζίνας. Έχει μία τεράστια διαφορά. Για αυτό το λόγο όλα τα ιταλικά εργοστάσια επίπλων κουζίνας έχουν έναν αρχιτέκτονα ο οποίος σχεδιάζει ένα μοντέλο. Ο αρχιτέκτονας των επίπλων κουζίνας είναι εκείνος ο οποίος θα δώσει φόρμες και γραμμές βάσει της πρακτικής και της εργονομίας. Όμως το σημείο-κλειδί είναι με ποιο τρόπο αυτή η εργονομία του αρχιτέκτονα θα πάει να εφαρμοστεί στο χώρο του πελάτη . 

Έπιπλα κουζίνας σε ανακαίνιση σπιτιού

Όταν η εταιρεία μας αναλάβει  μια ανακαίνιση σπιτιού ποτέ ένα κεντρικό ερώτημα είναι τι ύφος της στυλ και τη σχεδίασε θα έχουν τα έπιπλα κουζίνας. Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα έρχεται από το γενικότερο ύφος και το στυλ του σπιτιού το οποίο αναλαμβάνουμε να ανακαινίσουμε.   πολλά σπίτια έχουν μία μοντέρνα σχεδίαση σε όλα τα δωμάτια.

Για παράδειγμα μοντέρνα κουφώματα αλουμινίου μοντέρνες ντουλάπες και μοντέρνα φωτιστικά. Σε ένα τέτοιο σπίτι δεν μπορούμε να πάμε να βάλουμε μία κλασική κουζίνα διότι θα αποτελεί παραφωνία στη γενικότερη σχεδίαση του σπιτιού. Ανεξάρτητα από τη λειτουργικότητα και την εργονομία της κουζίνας το ύφος της θα πρέπει να είναι μοντέρνο. Ο σχεδιαστής επίπλων κουζίνας έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει μία κλασική κουζίνα στο ύψος και στις διαστάσεις ώστε να είναι λειτουργική για το ύψος των ανθρώπων που κατοικούν στο σπίτι και χρησιμοποιούν την κουζίνα. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να έχετε ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα έπιπλα κουζίνας.

Ακριβώς τα ίδια θα λέγαμε και για ένα κλασικό σπίτι. Όταν η σχεδίαση και η διακόσμηση του σπιτιού είναι κλασσική τότε σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να βάλουμε μία μοντέρνα κουζίνα. Θα πρέπει να επιλέξουμε μία κλασική κουζίνα. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να δείτε πάρα πολλά δείγματα κουζινών κάποια εκ των οποίων είναι μοντέρνα και κάποια φωτογραφία είναι κλασικά. Όλα όμως τα έπιπλα κουζίνας που σχεδιάζουμε προσαρμόζονται πάντα στη λειτουργικότητα και την εργονομία που επιθυμεί ο πελάτης.

Κόστος επίπλων κουζίνας σε ανακαίνιση σπιτιού

Επίσης η επιλογή των επίπλων κουζίνας σχετίζεται και με το κόστος της ανακαίνισης.  το υλικό των επίπλων κουζίνας καθορίζει και το κόστος.  Έλα αποφασίζουμε να κάνουμε μία οικονομική ανακαίνιση σαν λογικά θα κοιμηθούμε οικονομικά και τα έπιπλα κουζίνας.  Αντίθετα εάν ο πελάτης δεν έχει πρόβλημα να πληρώσει αρκετά και δεν θέλει να περιορίσει το κόστος της ανακαίνισης στο σπίτι του τότε έχουμε πολλές επιλογές να χρησιμοποιήσουμε αρκετά ακριβά υλικά στην κουζίνα.  Τα ακριβά υλικά των επίπλων κουζίνας όμως έχουν όμως έχουν κάποια πλεονεκτήματα που αρέσουν σε κάποιους πελάτες.  Ενδεικτικά αναφέρουμε την υφή κάποιων ακριβών υλικών τα οποία δίνουν μία πολύ ωραία αίσθηση κατά τη χρήση των επίπλων κουζίνας.  Επίσης τα ακριβότερα υλικά είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε βάθος χρόνου. 

Κόστος επίπλων κουζίνας

Κόστος επίπλων κουζίνας

Ντουλάπες υπνοδωματίου συρόμενες και ανοιγόμενες

Η εταιρεία μας εκτός από τα έπιπλα κουζίνας αναλαμβάνει σχεδίαση και τοποθέτηση και άλλου είδους επίπλων όπως για παράδειγμα dressing room καθώς και οι ντουλάπες υπνοδωματίου.  Οι ντουλάπες υπνοδωματίου χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.  Η πρώτη κατηγορία είναι οι ανοιγόμενες ντουλάπες. Πρόκειται για τις συνηθισμένες ντουλάπες που υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια σε όλα τα ελληνικά σπίτια. Είναι ντουλάπες  οι οποίες έχουν μία πόρτα που ανοίγει και κλείνει προς τα έξω.  τώρα τελευταία στη μόδα είναι και οι συρόμενες ντουλάπες. Σε αυτή την κατηγορία δηλαδή στη συρόμενες ντουλάπες η πόρτα δεν ανοίγει προς τα έξω αλλά σύρετε δεξιά και αριστερά.  Οι συρόμενες ντουλάπες είναι πιο ακριβότερες από τις ανοιγόμενες όμως έχουν κάποια πλεονεκτήματα τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην αντίστοιχη σελίδα του ιστότοπου μας. 

Pin It on Pinterest