Μπαίνοντας σε ένα κατάστημα επίπλων κουζίνας είχα την εντύπωση ότι θα μιλήσουμε κυρίως για υλικά και για κόστος. Κάνουμε μία τελείως διαφορετική κουβέντα για τα έπιπλα κουζίνας. Σε ποιο σημείο μπαίνει το υλικό και το κόστος

Υλικό και το κόστος επίπλων κουζίνας

Αυτή είναι η αίσθηση που έχουν όλοι οι πελάτες που έρχονται στην εταιρία μας για να αγοράσουν έπιπλα κουζίνας. Τότε πραγματικά νομίζω ότι έχουμε αποτύχει. Η πρώτη επαφή που πρέπει να γίνεται με έναν πελάτη ο οποίος περνάει την πόρτα ενός καταστήματος θα πρέπει να είναι όχι τα υλικά αλλά η μελέτη. Το γενικεύουμε και μιλάμε γενικότερα για κάθε είδους κατάστημα χωρίς να θέλουμε να εξειδικεύσουμε στα έπιπλα κουζίνας. Η μελέτη είναι η βάση όλων. Ότι υλικό και να χρησιμοποιήσουμε εάν η μελέτη είναι λάθος τότε ποτέ δεν θα λειτουργήσει σωστά μία κουζίνα. Πρώτα θα λύσουμε ζητήματα που αφορούν τη μελέτη, την εργονομία και την αισθητική των επίπλων κουζίνας. Αφού δοθεί απάντηση σε αυτά τα σημαντικά ερωτήματα στη συνέχεια θα πάμε στα υλικά. Έπιπλα κουζίνας υλικά υπάρχουν πάρα πολλά.

Υλικά για τα έπιπλα κουζίνας

Τα υλικά για τα έπιπλα κουζίνας είναι είναι χιλιάδες. Έπιπλα κουζίνας υλικά κάθε τύπου και κάθε κόστους. Δεν τελειώνουν ποτέ τα υλικά. μπορεί να είναι υλικά επίπλων κουζίνας Που ξεκινούν από μία πολύ χαμηλή οικονομική βάση. Και μπορούμε να φτάσουμε σε υλικά τα οποία είναι εξωφρενικά ακριβά. Η απόφαση είναι στον πελάτη και έγκειται στο τι θέλει ο κάθε πελάτης να δείξει στο χώρο του. Πλέον υπάρχουν υλικά για κάθε τσέπη, για κάθε φιλοσοφία και για κάθε αντίληψη αισθητική. Νομίζω ότι πρώτα λύνουμε τη μελέτη, μετά πάμε στο υλικό και μετά πάμε στο κόστος. Σαφώς καταλαβαίνω ότι το κόστος αφορά τον πελάτη πρώτα από όλα. Νομίζω όμως ότι αν το κόστος είναι ο γνώμονας τότε έχουμε κάνει λάθος. Τότε δεν μιλάμε για έπιπλα κουζίνας αλλά για ντουλάπια κουζίνας

Έπιπλα κουζίνας υλικά

Έπιπλα κουζίνας υλικά

Σχεδίαση των επίπλων κουζίνας

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στη σχεδίαση επίπλων κουζίνας. Μην περιμένετε να πάρετε γενικές απαντήσεις μέσα από αυτό το blog ή μέσα από τα βίντεο που δημοσιεύουμε στο κανάλι μας. Η κάθε περίπτωση σχεδίασης επίπλων κουζίνας είναι διαφορετική διότι κάθε κουζίνα έχει τις δικές της ανάγκες. Μεγάλο μερίδιο στη σχεδίαση επίπλων κουζίνας καταλαμβάνει η εργονομία. Οι ώρες που περνάει ένας άνθρωπος στην κουζίνα του συνήθως είναι αρκετές ημερησίως. Η κατάλληλη εργονομική σχεδίαση της κουζίνας μπορεί να τον διευκολύνει και να κάνει το μαγείρεμα πιο εύκολο και γενικότερα τη χρήση της κουζίνας πιο ευχάριστη.

Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της σχεδίασης των επίπλων κουζίνας. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μία κουζίνα Η οποία να ικανοποιήσει στο έπακρο τις απαιτήσεις σας και να απολαμβάνετε καθημερινά το μαγείρεμα. Κάθε άνθρωπος ο οποίος έχει μαγειρέψει γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η εργονομία για μία ξεκούραστη και ευχάριστη χρήση της κουζίνας. Όλα αυτά λαμβάνονται υπόψη κάθε φορά που αναλαμβάνουμε να κάνουμε σχεδίαση επίπλων για μία νέα κουζίνα.

Κόστος των επίπλων κουζίνας

Όταν κάποιος βλέπει μία πολύ μοντέρνα και εντυπωσιακή κουζίνα νομίζει ότι έχει και μεγάλο κόστος. Αυτό όμως είναι λάθος. Επίσης όταν κάποιος βλέπει πολλούς αυτοματισμούς και πολύ μεγάλη άνεση στη χρήση της κουζίνας πάλι νομίζει ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πλήρωσε μία ολόκληρη περιουσία για να αποκτήσει μία τόσο κορυφαία σχεδίαση επίπλων κουζίνας. Η αλήθεια είναι ότι το κόστος των επίπλων κουζίνας δεν θα εξαρτάται ούτε από τους αυτοματισμούς ούτε από την εργονομία. Αυτό που καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το κόστος μιας νέας κουζίνας είναι η επιλογή των υλικών που θα τοποθετηθούν σε αυτήν. Είτε επιλέξετε να βάλετε στην κουζίνα σας ακριβά υλικά είτε επιλέξετε οικονομικά υλικά Σε κάθε περίπτωση η σχεδίαση των επίπλων κουζίνας θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις εργονομίας πού θα τεθούν. Εδώ δηλαδή έχουμε δύο παραμέτρους.

Η πρώτη παράμετρος είναι η εργονομία και η δεύτερη είναι το κόστος. Η εργονομία θα υπάρχει ούτως ή άλλως διότι είναι η σημαντικότερη παράμετρος όταν κάνουμε σχεδίαση επίπλων κουζίνας. Το κόστος των επίπλων κουζίνας όμως δεν εξαρτάται από την οικονομία αλλά από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Αν έχετε ακριβό γούστο και βάλετε ακριβά υλικά τότε θα έχετε ένα υψηλό κόστος επίπλων κουζίνας. Αντίθετα εάν αποφασίσετε να συμβιβαστείτε με πιο οικονομικά υλικά τότε μπορούμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος για τα έπιπλα κουζίνας.

Να επιλέξω μοντέρνα ή κλασικά έπιπλα κουζίνας;

Πολλές φορές έρχονται άνθρωποι όπου θέλουν να αγοράσουν έπιπλα κουζίνας και μας ρωτάνε αν αξίζει τον κόπο να επιλέξουν μοντέρνα η κλασικά. Καλώς ή κακώς στο ερώτημα αυτό δεν θα του απαντήσουμε εμείς αλλά θα μας δώσει απάντηση το ύφος και η διακόσμηση του σπιτιού στο οποίο θα τοποθετηθεί η κουζίνα. Στα μοντέρνα σπίτια η κουζίνα αποτελεί ενιαίο χώρο με το σαλόνι και συνήθως αλληλοσυμπληρώνονται. Το ύφος των επίπλων του σαλονιού καθορίζει αν θα βάλουμε μοντέρνα ή κλασικά έπιπλα κουζίνας.

Εάν το σαλόνι είναι μοντέρνο και γενικότερα το σπίτι είναι πολύ μοντέρνο τότε προφανώς έχουμε υποχρέωση να βάλουμε μοντέρνα έπιπλα κουζίνας. Θα ήταν παράλογο σε ένα μοντέρνο σπίτι να βάλουμε κλασικά έπιπλα κουζίνας. Δεν στερούνται καθόλου σε ποιότητα τα κλασικά έπιπλα κουζίνας. Όμως απλά θα ξενίζει το μάτι του επισκέπτη διότι από τη μία θα βλέπει ένα μοντέρνο σαλόνι και από την άλλη μία κλασική κουζίνα.

Βεβαίως ισχύει Και το αντίστροφο. Εάν τα έπιπλα του σαλονιού είναι κλασικά και γενικότερα το σπίτι έχει μία κλασσική σχεδίαση π.χ. κλασικά φωτιστικά και κλασικά έπιπλα μπαλκονιού, τότε θα πρέπει να βάλουμε και κλασικά έπιπλα κουζίνας. Σε γενικές γραμμές τα έπιπλα κουζίνας ενδείκνυται να συνάδουν με το ύφος του σπιτιού. Φανταστείτε σε ένα κλασικό σπίτι πολύ κλασικά έπιπλα Θεσσαλονίκη πολύ κλασσικά φωτιστικά να μπει μία πολύ μοντέρνα κουζίνα. Τότε απλά όποιος επισκέπτεται αυτό το σπίτι θα νιώθει άβολα διότι θα πέφτει το μάτι μίας αποτελούν μία σε κλασικό. Τέτοια λογική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις απαιτήσεις της διακόσμησης.

Έπιπλα κουζίνας σε ανακαίνιση

Πολύ συνηθισμένη είναι η χρήση επίπλων κουζίνας σε ανακαινίσεις σπιτιών. Κάθε φορά που μία εταιρεία ανακαινίσεων αναλαμβάνει ένα νέο έργο χρειάζεται μία πολύ καλή πρόταση για τα έπιπλα κουζίνας. Εμείς οι ίδιοι αναλαμβάνουμε ανακαινίσεις σπιτιών και βεβαίως έχουμε την καλύτερη πρόταση για την κουζίνα τα έπιπλα μπάνιου και τις ντουλάπες υπνοδωματίου.

Πώς μπορώ να επιλέξω έπιπλα κουζίνας

Ο καλύτερος τρόπος για να επιλέξετε έπιπλα κουζίνας ήταν να κάνετε μία επίσκεψη στην εταιρεία μας. Εδώ θα μιλήσετε με εξειδικευμένους σχεδιαστές επίπλων κουζίνας οι οποίοι θα καταγράψουν τις ανάγκες σας και θα σας διευκολύνουν να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας σπίτι. Πριν κάνετε την επίσκεψη στην εταιρεία μας είναι πολύ πιο εύκολο να έχετε μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα μας. Εκεί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από έπιπλα κουζίνας, έπιπλα μπάνιου, ντουλάπες συρόμενες και ντουλάπες ανοιγόμενες.

Η παρουσίαση όλων των προϊόντων της εταιρείας μας έχει μία λογική την οποία θα καταλάβετε πολύ πιο εύκολα μετά από τη συζήτηση μαζί μας. Στην ενότητα των επίπλων κουζίνας θα βρείτε πολλές ιδέες σχεδίασης. Αυτή η πλοήγηση στην ιστοσελίδα μπορεί να βοηθήσει πολύ διότι κατά την επίσκεψη στην εταιρεία μας μπορεί να είστε πολύ πιο έτοιμη να γνωρίζετε τι ακριβώς σας αρέσει αν το έχετε βρει ήδη στα έπιπλα κουζίνας που παρουσιάζουμε.

Ανοιγόμενες Ντουλάπες υπνοδωματίου

Η εταιρεία μας σχεδιάζει επίσης ανοιγόμενες ντουλάπες υπνοδωματίου. Οι ντουλάπες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, ανοιγόμενες και συρόμενες. Η πιο οικονομική επιλογή είναι η ανοιγόμενες ντουλάπες υπνοδωματίου την οποία επιλέγουν οι περισσότεροι λόγω του χαμηλότερου κόστους. Σε γενικές γραμμές για ανοιγόμενες ντουλάπες υπνοδωματίου μπορούν να περιοριστούν ακόμα και κατά 40% στο κόστος σε σύγκριση με τις συρόμενες. Στην ιστοσελίδα μας Μπορείτε να πάρετε μία γνώμη για τις ανοιγόμενες ντουλάπες.

Συρόμενες ντουλάπες

Ανεβάζοντας λίγο το κόστος μπορείτε να πάτε στις συρόμενες ντουλάπες όπου να επιλέξετε σε γενικές γραμμές πιο μοντέρνα σχεδίαση. Το κέρδος με τις συρόμενες ντουλάπες δεν ανοίγουν Κατά συνέπεια δεν απαιτείται να αφήσουμε ελεύθερο χώρο δίπλα στην ντουλάπα. Επίσης το γεγονός της σταθερότητας που έχουν οι συρόμενες ντουλάπες μας επιτρέπει να κάνουμε πολύ πιο εντυπωσιακή σχεδίαση. Εάν έχετε τη δυνατότητα σε οικονομικό επίπεδο τότε οι συρόμενες ντουλάπες είναι σαφώς καλύτερη επιλογή.

Pin It on Pinterest