Ερχόμαστε τώρα σε μία άλλη σημαντική ερώτηση που αφορά τα έπιπλα κουζίνας. Θέλουμε να μάθουμε τι είναι η minimal κουζίνα καθώς και τα vintage έπιπλα κουζίνας. Ρωτάμε τον ειδικό να μας εξηγήσει τι σημαίνει minimal κουζίνα.

Vintage έπιπλα κουζίνας

Νομίζω ότι αυτοί οι ορισμοί έχουν βγει για να μπορούμε να συνεννοούμαστε μεταξύ μας. εάν θέλουμε να ορίζουμε τι είναι minimal τότε είναι αυτό το οποίο έχει λιτές γραμμές. Είναι τα έπιπλα κουζίνας τα οποία τα περισσότερα πράγματα δεν φαίνονται. Τα περισσότερα πράγματα είναι κρυμμένα για αυτό και θα δούμε στις νέες αρχιτεκτονικές τάσεις όπως για παράδειγμα ψυγεία, φούρνους και νεροχύτες να κρύβονται μέσα σε στοιχεία και να εμφανίζονται μόνο όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε. Αν και για εμένα είναι πολύ μακρόσυρτη κουβέντα, αυτό που θεωρούμε ως μίνιμαλ είναι αυτό που έχει απλές και λιτές γραμμές.

Τον ίδιο ορισμό όμως θα δίναμε αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε κάτι ως μοντέρνο. Οπότε τα πράγματα αρχίζουν και συγκρούονται μεταξύ τους. Εάν θέλουμε πραγματικά να εμβαθύνουμε στην έννοια του μίνιμαλ στα έπιπλα κουζίνας τότε ανοίγουμε μία πολύ μεγάλη κουβέντα για την οποία δεν θα μας φτάσει ούτε η έκταση του άρθρου ούτε η έκθεση του βίντεο. Απαιτούνται άλλες 10 ώρες για να συζητήσουμε τι είναι μίνιμαλ. Σαφώς η φιλοσοφία του μίνιμαλ ξεκινά από το τι θέλουμε να έχει απλές και λιτές γραμμές. Ας κρατήσουμε αυτό τον όρο σαν πρώτη εικόνα.

Minimal, country, vintage έπιπλα κουζίνας

Και στην πορεία θα εξηγήσουμε πολύ περισσότερα πράγματα για να καταλάβουμε τι είναι τα μίνιμαλ έπιπλα κουζίνας. Θα δούμε τι είναι μοντέρνο, τι είναι κλασικό, τι είναι country και τι είναι vintage. Ήδη χρησιμοποιήσαμε πολλούς όρους και υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσουμε να μπερδεύουμε τον κόσμο. Θα δυσκολευτεί ακούγονται όλους αυτούς τους όρους να έχει τη βάση για να επιλέξει τα έπιπλα κουζίνας που επιθυμεί.

Είναι τόσα τα πράγματα που νομίζω ότι θα μπερδέψουν ένα Καταναλωτή. Γενικός κανόνας που ακολουθούμε είναι να μη χαρακτηρίζουμε τα μοντέλα αλλά να φροντίζουμε να αναγνωρίσουμε Τι είναι αυτό που αρέσει στον πελάτη. Δεν έχει σημασία να δώσουμε όνομα στο έπιπλο κουζίνας. Αυτό που έχει σημασία είναι να του αρέσει η αίσθηση. Δεν έχει σημασία αν το έπιπλο κουζίνας είναι minimal, αν είναι μοντέρνο, αν είναι κάντρι ή αν είναι vintage. Σημασία έχει να νιώθει καλά Εκείνος μέσα στο χώρο του. Εάν ο πελάτης νιώθει καλά Μέσα στο χώρο του τότε η ονομασία των επίπλων κουζίνας δεν παίζει κανένα ρόλο.

Σχεδίαση επίπλων κουζίνας

Η εταιρεία μας εξειδικεύεται στη σχεδίαση επίπλων κουζίνας ακολουθώντας της τάσης. Είναι σημαντικό να διαχωρίσουμε τη διαφορά ανάμεσα στα έπιπλα κουζίνας και στα ντουλάπια κουζίνας. Όταν λέμε ότι κάνουμε σχεδίαση επίπλων κουζίνας εννοούμε ότι υπολογίζουμε τα πάντα. Ακόμα και το ύψος του ανθρώπου που θα χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Όταν ένας άνθρωπος είναι ψηλός τότε φτάνει εύκολα στα έπιπλα κουζίνας που βρίσκονται σε μεγάλο ύψος. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ντουλάπια που θα τοποθετηθούν ψηλά. Ή ενδεχομένως να βάλουμε δύο σειρές ντουλαπιών.

Έπιπλα κουζίνας vintage

Έπιπλα κουζίνας vintage

Αντίθετα εάν ο άνθρωπος που θα χρησιμοποιείς την κουζίνα είναι κοντός τότε προφανώς και δεν μπορούμε να βάλουμε ντουλάπια σε μεγάλο ύψος. Διότι εάν δεν γίνει σωστά η σχεδίαση των επίπλων κουζίνας και τοποθετηθούν ντουλάπια σε λανθασμένα ύψος τότε θα αναγκάζεται να βάζει καρέκλες η σκαμπό. Είναι τεράστιο λάθος ναι αναγκάσουμε έναν άνθρωπο να κάνει αυτή τη διεργασία στη δική του κουζίνα στο δικό του σπίτι.

Απαιτήσεις σχεδίασης επίπλων κουζίνας

Σχεδίαση επίπλων κουζίνας βεβαίως δεν σταματά στο μέγιστο ύψος αναφορά για το ελάχιστο ύψος ντουλαπιών. Ενδεχομένως δεν έχουμε ειδική μέριμνα όπως για παράδειγμα συρόμενα ντουλάπια ώστε να μην αναγκάζεται να σκύβει πολύ ένας ψηλός άνθρωπος. Παρόμοια σχεδίαση θα πρέπει να γίνει και για τον πάγκο της κουζίνας. Θα πρέπει να υπολογιστεί ο πάγκος ώστε η θέση εργασίας να βρίσκεται ακριβώς στη θέση που επιθυμεί ο κάθε ιδιοκτήτης σπιτιού ανάλογα με το ύψος το δικό του ή της γυναίκας του ή γενικότερα του ανθρώπου που θα χρησιμοποιήσει στην κουζίνα. Βεβαίως λαμβάνεται μέριμνα για διαφορετικά ύψη ανθρώπων. Όμως όσο πιο κοντά είμαστε στις συνήθειες του ανθρώπου που θα χρησιμοποιήσει την κουζίνα τόσο πιο καλά μπορούμε να κάνουμε για τη σχεδίαση των επίπλων κουζίνας.

Κόστος επίπλων κουζίνας

Το κόστος έπιπλο κουζίνας είναι μία παράμετρος που ενδεχομένως αποθαρρύνει κάποιους από το να απευθυνθούν σε εξειδικευμένους σχεδιαστές και τους δίνει κατεύθυνση προς έτοιμες λύσεις. Αυτό όμως είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος διότι εμείς που σχεδιάζουμε τα έπιπλα κουζίνας μπορούμε να συμπεριλάβουμε στη σχεδίαση και το κόστος. Με τις ίδιες προδιαγραφές μπορούμε να επιτύχουμε έπιπλα κουζίνας με χαμηλό κόστος όπως επίσης και έπιπλα κουζίνας με αστρονομικό κόστος. Όλα εξαρτώνται από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε. Εάν για παράδειγμα έρθει κάποιος υποψήφιος πελάτης με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις τόσο στο επίπεδο του υλικού όσο και στο επίπεδο του κόστους τότε είναι σίγουρο ότι έχουμε τον τρόπο να προσαρμόσουμε το κόστος επίπλων κουζίνας σε επίπεδο εφικτά. Σε γενικές γραμμές το κόστος των επίπλων κουζίνας μπορεί να προσαρμοστεί διατηρώντας ικανοποιητικές προδιαγραφές ποιότητας.

Ιταλικά έπιπλα κουζίνας

Τα τελευταία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τα ιταλικά έπιπλα κουζίνας. Θα στο κανάλι μας στο YouTube θα βρείτε ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζουμε ακριβώς την άποψή μας για τα ιταλικά έπιπλα κουζίνας. Το συμπέρασμα που θα βγάλετε μετά την παρακολούθηση του βίντεο είναι ότι τα ελληνικά έπιπλα κουζίνας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα ιταλικά. Η διαφορά είναι ότι τα εργοστάσια επίπλων κουζίνας στη γειτονική χώρα λαμβάνουν εντολές από σχεδιαστές οι οποίοι παρακολουθούν τις τάσεις συνεπώς είναι πολύ μοντέρνα.

Υπάρχουν όμως Έλληνες σχεδιαστές και ελληνικά εργοστάσια παραγωγής επίπλων κουζίνας που παρακολουθούν τις τάσεις και παράγουν εξίσου κορυφαίας ποιότητας προϊόντα. Είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν εξαιρετικά ικανοί σχεδιαστές επίπλων κουζίνας που μπορούν να σχεδιάσουν καταπληκτικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές. Αυτό ακριβώς κάνουμε στην εταιρεία μας. Δημιουργούμε έπιπλα κουζίνας κορυφαίας ποιότητας και κορυφαίων προδιαγραφών τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τα ιταλικά έπιπλα κουζίνας.

Μοντέρνα η κλασικά έπιπλα κουζίνας;

Επί της ουσίας σε αυτό το ερώτημα δεν υφίσταται. Διότι το ύφος των επίπλων κουζίνας καθορίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το γενικότερο ύφος του σπιτιού. Εάν υποθέσουμε ότι το σπίτι στο οποίο θα τοποθετήσουμε έπιπλα κουζίνας είναι μοντέρνο. Τότε προφανώς θα πρέπει να πάμε σε μοντέρνα σχεδίαση και για την κουζίνα. Όσο πιο μοντέρνο το σπίτι τόσο πιο μοντέρνα θα πρέπει να είναι και τα έπιπλα κουζίνας ώστε να ακολουθούν την ίδια γραμμή.

Αντίθετα αν έχετε ένα κλασικό σπίτι είναι ένα σπίτι στο οποίο τα έπιπλα vintage παλαιού τύπου τότε δεν μπορούμε να πάμε σε μοντέρνα κουζίνα. Αναγκαστικά σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξουμε κλασική γραμμή για τα έπιπλα κουζίνας. Και στην ακραία περίπτωση που έχουμε μία αγροτική κατοικία με πολύ παραδοσιακά έπιπλα στο σαλόνι και εκεί προφανώς θα πάμε κλασικά έπιπλα κουζίνας. Εννοείται βεβαίως ότι θα τηρηθούν οι προδιαγραφές σχεδίασης όσον αφορά την εργονομία ανεξάρτητα αν θα επιλέξουμε κλασικά η μοντέρνα έπιπλα κουζίνας.

Συρόμενες ντουλάπες υπνοδωματίου

Παρόμοια λογική ισχύει και για τις συρόμενες ντουλάπες υπνοδωματίου. Το στυλ σχεδίασης που θα επιλέξουμε για τις συρόμενες ντουλάπες θα πρέπει να συμβαδίζει με το γενικότερο στυλ του υπνοδωματίου. Εάν για παράδειγμα έχετε ένα κλασικό κρεβάτι τότε θα πάμε σε κλασικού τύπου συρόμενες ντουλάπες υπνοδωματίου. Όποια και αν είναι η επιλογή σας εμείς μπορούμε να σχεδιάσουμε τις κατάλληλες συρόμενες ντουλάπες.

Ανοιγόμενες ντουλάπες

Μία πιο οικονομική επιλογή είναι οι ανοιγόμενες ντουλάπες. Πρόκειται για τις κλασικές ντουλάπες που υπάρχουν στα υπνοδωμάτια εδώ και πολλές δεκαετίες. Οι ανοιγόμενες ντουλάπες προσφέρουν χαμηλό κόστος και δυνατότητα τοποθετήσεις είτε σε μικρούς είτε σε μεγάλους χώρους. Εάν για παράδειγμα έχουμε πολύ μικρό πλάτος της ντουλάπας δεν υπάρχει περίπτωση να βάλουμε τίποτα άλλο εκτός από ανοιγόμενη ντουλάπα.

Ανακαίνιση σπιτιού

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει επίσης ανακαινίσεις σπιτιών. Σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού θα χρειαστεί να βάλουμε και έπιπλα κουζίνας. Και έπιπλα μπάνιου καθώς και ντουλάπες υπνοδωματίου. Στην ιστοσελίδα μας θα βρείτε εκπληκτικές ιδέες και θα καταλάβετε πόσο καλή δουλειά κάνουμε στις ανακαινίσεις σπιτιών.

Pin It on Pinterest